Informatie

Ik heb de avondopleiding juwelier in Schoonhoven gevolgd en deze in 1987 afgerond. Na een aantal jaren edelsmeden onder begeleiding van een ‘meester’goudsmid heb ik in 1989 staatsexamen goudsmeden gedaan en ben ik in het bezit gekomen van mijn meesterteken. Vanaf die tijd heb ik een atelier aan huis, waar ik aan mijn collectie en opdrachten werk. Ik exposeer regelmatig in galeries, daarnaast ben ik deelneemster aan de jaarlijkse Kunst en Atelierroute van Albrandswaard, waarbij mijn atelier is opengesteld voor het publiek en waar mensen meer van mijn ambacht en creaties kunnen zien.

Mijn collectie bestaat hoofdzakelijk uit moderne gouden en zilveren sieraden, regelmatig combineer ik deze edele metalen of ga een combinatie aan met titanium. Verder werk ik met parels en edelstenen deze verwerk ik in halssieraden, armbanden, ringen en oorbellen. Werken in opdracht betekent voor mij de wens van de klant zo optimaal mogelijk in het sieraad te verwerken. Bij het maken van een sieraad in opdracht vind ik het belangrijk dat het sieraad een eenheid vormt met de persoon waar het voor ontworpen is en daarnaast ‘draagbaar’ is.

Naast opdrachten en mijn collectie verander ik regelmatig 'oude' of niet meer gebruikte (gouden) sieraden tot eigentijdse sieraden. Dit kan zijn dat ik het goud omsmelt en totaal nieuwe sieraden ervan maak. Een andere mogelijkheid is oude trouwringen veranderen tot een modern sieraad met de mogelijkheid de gravure te behouden. Een bezoek aan mijn atelier is vrijblijvend en zeker de moeite waard maar kan alleen op afspraak.